December 2016 – Juni 2017

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van utiliteitsgebouwen is een geldig energielabel verplicht. Het label geeft inzicht in de energieprestatie van het gebouw en de mogelijke energiebesparende maatregelen. Vanaf 2023 is ieder utiliteitsgebouw (ook voor bestaande bouw) groter dan 100 m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Om aan deze norm te voldoen besluiten vele vastgoedeigenaren en –beleggers om een energielabel te laten verzorgen en/of een maatwerkadvies op te stellen.

Momenteel verzorgen wij in opdracht van Kontek voor diverse utiliteitsgebouwen verspreid door heel Nederland een EPA-U energielabel. Onze gecertificeerde EPA adviseurs verrichten een grondige inventarisatie ter plaatse en brengen de bouwkundige en installatietechnische gegevens in kaart. Aansluitend wordt op basis van de opname gegevens het energielabel van het gebouw opgesteld.

Voorts wordt ook voor deze utiliteitsgebouwen een maatwerkadvies opgesteld. Hiervoor onderzoekt de EPA adviseur naar de mogelijke en zinvolle energiebesparende maatregelen voor het gebouw. Tevens brengt de adviseur de energiebesparingen en labelverbeteringen in kaart en geeft inzicht in de bijbehorende investeringen en terugverdientijden (TVT).

Op basis van ons advies beschikt de vastgoedeigenaar over voldoende en goed onderbouwde (gebouw)informatie om verdere keuzes te maken voor het verduurzamen van een gebouw. De eerste stappen om te komen tot een energieneutrale gebouwde omgeving.

 

Delen