November 2016

Bij de aankoop van vastgoed wilt u als koper zeker weten dat het een gezonde investering is.

Voor het spraakmakende gebouw Willemswerf te Rotterdam heeft Handzz in samenwerking met DuurzaamGebouw een Technische Due Diligence (aankoopkeuring) uitgevoerd. Het gebouw met een markante architectuur is ontworpen door architect Wim Quist en is het decor geweest voor meerdere films. In totaal heeft gebouw Willemswerf een bruto vloeroppervlakte circa 70.000 m2 BVO en bestaat uit 22 bouwlagen.

Handzz heeft het gebouw geïnspecteerd en de conditie van de bouwkundige elementen in kaart gebracht. DuurzaamGebouw heeft het installatietechnisch deel voor haar rekening genomen.
Door beide partijen zijn aanwezige risico’s en aandachtspunten ten aanzien van (brand)veiligheid, gebouwfunctionaliteiten, onderhoudskosten, investeringen en gezondheid inzichtelijk gemaakt en vastgelegd in een zgn. red-flag document. Tevens heeft Handzz een indicatie afgegeven van de onderhouds- en herstelwerkzaamheden die op korte termijn uitgevoerd moeten worden, evenals de kosten die hieraan zijn verbonden.

De resultaten van onze bevindingen en onderbouwd advies heeft de kopende partij voldoende inzicht gegeven om in potentie het gebouw aan te kopen.

 

Delen